tel: +48 12 429 36 69tel: +48 12 429 36 69
mobile: +48 513 188 418mobile: +48 513 188 418
e-mail:
Formularz rezerwacyjny
- Restauracja Jarema Kraków Centrum
- Dlaczego Jarema - Symbol Kresów w Krakowie
- Galeria Fotografii - Zdjęcia Wnętrz i Potraw
- Specjalności Kuchni Kresowej i Polskiej
- Menu Restauracji i Menu dla Dzieci
- Oferta - Imprezy Okolicznościowe, Bankiety, Przyjęcia - Catering
- Kontakt - Kraków Centrum Stare Miasto - Plac Matejki 5
Aktualne wydarzenia -
Nowinki
Zachęcamy do subskrypcji naszego
Newslettera
Rekomendowane przez
Michelin Guide od 2010 do 2018
Przystawki
38,-Śledź w oleju z kartoflem pieczonym
Płaty śledziowe marynowane z cebulą, papryką i ogórkiem podawane z pieczonym ziemniakiem i masłem.
59,-Tatar wołowy z żółtkiem przepiórczym
Siekana polędwica wołowa w towarzystwie dodatków: żółtko przepiórcze, szprotka, ogórek kiszony, cebula, pieczarka.
41,-Pielmieni
Pierożki nadziewane delikatną polędwicą wołową podawane z wiejską śmietaną ze szczypiorkiem.
45,-Kiszka ziemniaczana pieczona
Naturalne jelito nadziewane ziemniakami z pieczonym boczkiem i cebulką
55,-Bigos myśliwski „Wielki Łowczy”
Kapusta / dzik / grzybyą
Zupy
30,-Barszcz ukraiński
Oryginalny kresowy barszcz z warzywami, fasolą, ziemniakami i kleksem śmietany.
30,-Rosół z kury
Tradycyjny polski rosół z domowym makaronem i kawałkami mięsa.
30,-Żur
Kiszony domowym sposobem żur z białą kiełbasą, jajkiem, świeżym chrzanem i majerankiem.
32,-Zupa grzybowa
Zupa z leśnych grzybów podawana z domowymi kluseczkami.
41,-W piątki i soboty podajemy tradycyjną ruską „Soliankę” (zupę rybną z filetem)
Zupa rybna z kawałkami ryb, oliwkami, kaparami i cytryną.
Cepeliny
55,-Cepeliny z bryndzą
Charakterystyczne dla Kresów cepeliny z gotowanych i surowych ziemniaków, wypełnione bryndzą.
55,-Cepeliny z grzybami
Charakterystyczne dla Kresów cepeliny z gotowanych i surowych ziemniaków, wypełnione leśnymi grzybami.
55,-Cepeliny z mięsem
Charakterystyczne dla Kresów cepeliny z gotowanych i surowych ziemniaków, nadziewane mięsem.
Pierogi
40,-Pierogi ze szpinakiem
Domowe pierogi z farszem z grubo siekanego szpinaku i sera.
40,-Pierogi ruskie
Domowe pierogi z farszem z ziemniaków, białego sera, cebuli i świeżego pieprzu.
40,-Pierogi z kaszą i wątróbką
Domowe pierogi z farszem z kaszy gryczanej i wątróbki.
44,-Pierogi z cielęciną
Domowe pierogi z farszem z cielęciny.
45,-Pierogi z dziczyzną
Domowe pierogi z farszem z dzika.
Pierogi podsmażamy na życzenie Gości
Mięsa
59,-Kotlet wiedeński
Tradycyjny, panierowany kotlet cielęcy z czosnkiem, masłem szczypiorkowym i cytryną.
62,-Cielęce zrazy
Cielęce zrazy zawijane z boczkiem, cebulą, chrzanem i ogórkiem.
55,-Gołąbki
Gołąbki faszerowane ryżem i mięsem serwowane z sosem z leśnych grzybów.
71,-Kaczka z jabłkami po staropolsku
Filet z kaczki sous vide w sosie jabłkowym na bazie cydru.
88,-Przysmak "Jaremy"
Stek z polędwicy wołowej (180g) z sosem śmietanowo-koniakowym i zielonym pieprzem.
63,-Duszona wołowina
Policzki wołowe duszone w czerwonym winie i warzywach korzennych .
65,-Polędwiczki wieprzowe
Polędwiczki wieprzowe sous - vide, z borowikami .
90,-Gulasz z dzika
Aromatyczny gulasz z dzika z plastrami marchewki.
Ryby
55,-Smażony pstrąg z masłem szczypiorkowym
Pstrąg / masło / szczypiorek
63,-Łosoś pieczony w sosie cytrynowo bazyliowym
Pieczony filet z łososia w sosie na bazie cytryny i świeżej bazylii.
Dodatki
20,-Kopytka ziemnaczane
Kopytka ziemniaczane z masłem i pietruszką
19,-Ziemniaki z koperkiem
Gotowane ziemniaki z masłem i koperkiem.
22,-Ziemniaki z pieca
Pieczone ziemniaki nadziewane masłem czosnkowym podane z serkiem i szczypiorkiem.
22,-Buraczki gęstowane
Zasmażane na maśle buraczki z kleksem śmietany.
24,-Kapusta zasmażana z pieczonym boczkiem i grzybami
23,-Brokuły duszone na maśle z czosnkiem
20,-Surówka z marchewki z sokiem z pomarańczy
24,-Mix sałat w sosie vinaigrette
Desery
31,-Nugat lwowski
Wafle przekładane masą kajmakową maczane w płynnej czekoladzie.
31,-Szarlotka
Delikatna szarlotka wypełniona jabłkami podawana z sosem waniliowym.
36,-Szarlotka z lodami
Delikatna szarlotka wypełniona jabłkami podawana z lodami i sosem waniliowym.
32,-Sernik wileński
Sernik z rodzynkami na cienkim cieście.
38,-Czekoladowy suflet
Nugat lodowy podawany na musie z truskawek.
31-157 Kraków
tel: +48 12 429 36 69tel: +48 12 429 36 69
mobile: +48 513 188 418mobile: +48 513 188 418
e-mail:
Polityka Cookies | © Jarema 2021 Wszystkie prawa zastrzeżone.